Vezetésünk

A TizenX központi működésében közel ötvenen vesznek részt napi szinten, önkéntes alapon, a szabadidejüket áldozva a közösségért. A központi munkában olyan új képességeket lehet elsajátítani, mint a projektmanagement és a rendezvényszervezés.

Kik vagyunk?

A csapatunk

A szervezet vezetését egy ötfős elnökség látja el, amelynek feje az elnök. Az elnökséget évente választja a TizenX közgyűlése.
A felsővezetés részét képzi a négy igazgató, akik a kommunikációért, a pénzügyekért, a nemzetközi kapocslatainkért és
a hálózatosodásért felelnek.

Tokaji Márton

Tokaji Márton

elnök

Tokaji Márton vagyok, jelenleg a Momentum TizenX elnöke. 2018-ban, a harmadik Fidesz kétharmados eredmény mélyen elszomorított, mert úgy éreztem, hogy már megint nem lesz ez az ország olyan, mint amilyenben szívesen szeretnék élni, és kénytelen leszek itt hagyni. Végül belegondoltam, hogy “ha mindenki elmegy, ki marad itthon? Ők? Na azt már azért ne!” Ezért, egy évvel később 2019-ben csatlakoztam a TizenX közösségéhez, ahol nem csak jól érzem magam, de végre először tényleg érzem, hogy tehetek egy jobb, igazságosabb, európaibb Magyarországért. Feladatomnak érzem a fiataloknak emberi nyelvre lefordítani a politikát, és emellett egy remek közösséget építeni, ahol minden fiatal jól tudja magát érezni.
 
Borsik Viktor

Borsik Viktor

alelnök

2018-ban csatlakoztam a Momentum TizenX közösségéhez. A Csongrád-Csanád megyei Kistelekről, egy pár ezer lelkes kistelepülésről érkeztem. Többedmagammal megalapítottam a szegedi alapszervezetünket, amelynek több mint 2 éven át voltam vezetője. Tavaly novemberben pedig a TizenX országos elnökségi tagjává váltam. Azért kezdtem el aktívan politizálni, mert láttam, ahogy pénzéhes, hazug politikusok elveszik a jövőnket és mindezt gyűlöletkeltéssel leplezik. Tudtam, ha ez így megy tovább, barátaink, kortársaink, akár még mi magunk is külföldre kényszerülünk menekülni. Nem akartam tétlenül várni, hogy ez bekövetkezzen. Én nem akarok innen elmenni! Ha mi fiatalok nem küzdünk, az országunkért, a jövőnkért, akkor ki fog?

Személyes történetem is példa rá, hogy élhetsz az ország bármely pontján, a Nyírségtől Zaláig bárhol, akár egy vidéki kistelepülésen. Lehetsz akár konzervatív, akár liberális, ha téged is érdekel a jövőd és az ország jövője, akkor nálunk a helyed. Itt közösségre, barátokra, otthonra lelsz.

[email protected]

Portik Zalán

Portik Zalán

elnökségi tag

Azért kezdtem el politizálni, mert hiszek abban, hogy kemény munkával egy jobb és 21. századi Magyarországot tudunk létrehozni. A Momentumhoz 2017 őszén csatlakoztam. Egy olyan pártot és közösséget találtam meg a Momentumban, amiben hiszek és amiről tudom, hogy valóban egy jobb és 21. századi Magyarországot képes létrehozni.

[email protected]

Tarnay Csaba Ádám

Tarnay Csaba Ádám

elnökségi tag

Vályi Kristóf

Vályi Kristóf

elnökségi tag

Natkay Botond

Natkay Botond

kommunikációs igazgató

Mindig is érdekelt a politika, már egész fiatalon foglalkoztattak közéleti kérdések. Ahogy az évek során egyre inkább épült ki az az elnyomó, szabadságjogokat csorbító rendszer, amit ma ismerünk, úgy éreztem, nekem is tennem kell valamit a jövőmért és a változásért. Ezért léptem be a TizenX-be, remélve, hogy itt egy tenni akaró, politikai vitákra és párbeszédre nyitott közösségre találok, egy olyan társaságra, ahol nem tabu a politika.

Ennél azonban sokkal többet kaptam. Egy olyan közösséget találtam, ami befogadó, nyitott, akikkel egyaránt lehet tenni egy szebb jövőért, dolgozni egy élhető Magyarországért, de a közös bulikon és közösségépítő programokon keresztül igazi tagjává is lehet válni a közösségnek. Ebben az inspiráló közegben már sok helyen kipróbáltam magam, 2021 novemberétől kommunikációs igazgatói szerepet töltök be.

[email protected]

Nagy Péter Dávid

Nagy Péter Dávid

kommunikációs igazgatóhelyettes

A TizenX-ről először 2020 nyarán hallottam a konzultációs kampány alatt. Sok éven keresztül tétlenül néztem ahogy a Fidesz leépíti az oktatást, az egészségügyet, a jogállamot és felépít egy saját polgárait elnyomó, korrupt rendszert, miközben folyamatosan polarizálja társadalmunkat. Nem sokkal ezután be is léptem, mert úgy éreztem, itt azt idő nekem is tenni a kormányváltásért. Itt megtaláltam egy olyan közösséget ahol tehetek az ország jövőjéért, segíthetem a kormányváltást és közben egy szuper közösséghez tartozhatok, hatalmas bulikkal ahol még szakmailag is tudok fejlődni. Csatlakozásomkor alapszervezeti vezetőként kezdtem, aztán a dél-kelet régió koordinátoraként folytattam, 2021 júniusától pedig kommunikációs igazgatóhelyettes és gyulai alapszervezetünk vezetője vagyok.
Erőss Anna Lili

Erőss Anna Lili

kommunikációs igazgatóhelyettes

2020 óta vagyok TizenX-es és előtte is sokat foglalkoztam a politikával. Rájöttem, hogy ha változást szeretnék azért nekem is tennem kell. A TizenX egy tökéletes hely erre, kinyilváníthatjuk a véleményünket, akciózunk és mindemellett segítjük a Momentumot. A közösség nagyon jó, és nagyon sokat lehet itt fejlődni több dologban is. Nagyon jó érzés a kommba tartozni, ez egy nagyon összetartó kis csapat és öröm itt dolgozni!
Körmendi Zoltán

Körmendi Zoltán

Önkormányzati képviselő

A 2018-as választások után csatlakoztam
a TizenX-hez és a Momentumhoz. Egy elfogadó, szolidáris, nemzeti és európai identitáson alapuló ország építésében szeretnék részt venni, ahol a politika a közös ügyeink megvitatására és megoldására ad lehetőséget, nem az emberek közti feszültség szítására. Októberben képviselői mandátumot nyertem a Csongrád Megyei Önkormányzat képviselőtestületébe. Képviselőként három célt tűztem ki magam elé: felhívni a figyelmet a klímaváltozás hatásaira a megyében, ellenőrizni és átláthatóvá tenni a képviselőtestület és a képviselők munkáját, valamint folyamatos megyejárással eljutni minden megyei lakoshoz,
és elvinni a változást minden csongrádi településre.
Bereczki Dávid

Bereczki Dávid

Önkormányzati képviselő

1999-ben születtem Budapesten. Alap, illetve középfokú tanulmányaim azonban Kaposváron végeztem. A Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnáziumban érettségiztem 2019-ben, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának szociológia szakos hallgatója vagyok. 2018-tól a Momentum kaposvári alapszervezetének elnöke, a Momentum ifjúsági szervezetének a TizenX-nek az országos pártigazgatója, majd alelnöke voltam 2019 őszéig. A 2019-es önkormányzati választásokon szereztem képviselői mandátumot, azóta Kaposvár Marketing és Turisztika Bizottság elnöke, tanácsnoka vagyok.

Vagyonnyilatkozat

Ollero Marco

Ollero Marco

Önkormányzati képviselő, Pénzügyi igazgató

Törökbálinton egy olyan önkormányzatot szeretnék létrehozni, ami emberközpontú. Ami nem hajt végre túlárazott látványberuházásokat. Ami nem nyugszik, ameddig van olyan utca, árok, ami felújításra szorul. Egy olyan önkormányzatot, ami felelősséggel tartozik városa lakóinak.

Vagyonnyilatkozat