Vezetésünk

A TizenX központi működésében közel ötvenen vesznek részt napi szinten, önkéntes alapon, a szabadidejüket áldozva a közösségért. A központi munkában olyan új képességeket lehet elsajátítani, mint a projektmanagement és a rendezvényszervezés.

Kik vagyunk?

A csapatunk

A szervezet vezetését egy ötfős elnökség látja el, amelynek feje az elnök. Az elnökséget évente választja a TizenX közgyűlése.
A felsővezetés részét képzi a négy igazgató, akik a kommunikációért, a pénzügyekért, a nemzetközi kapocslatainkért és
a hálózatosodásért felelnek.

Kovács Gerzson

Kovács Gerzson

elnök

Amióta az eszemet tudom, mindig érdekelt a politika. Talán ennek is köszönhető, hogy a rabszolgatörvény elleni tüntetéseken az első sorokban vettem részt. Saját szememmel láttam a momentumosok és a tizenX-esek kitartását és elszántságát, ekkor döntöttem el én is, hogy csatlakozom a TizenX-hez. Amióta beléptem, sok mindent csináltam már a szervezetben, mondhatni végigjártam a szamárlétrát: Voltam csoportvezető, később igazgató, majd kampányfőnök. November közepén a tagság megválasztott erre a rendkívül megtisztelő pozícióra, aminek köszönhetően még hatékonyabban tudok küzdeni azért, amiben hiszek: Egy szabad, befogadó és nyitott országért. Mi azt szeretnénk, ha Magyarország egy olyan hely lenne, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni. A TizenX nap mint nap ezért dolgozik, csatlakozz hozzánk Te is! 

[email protected]

Borsik Viktor

Borsik Viktor

elnökségi tag

2018-ban csatlakoztam a Momentum TizenX közösségéhez. A Csongrád-Csanád megyei Kistelekről, egy pár ezer lelkes kistelepülésről érkeztem. Többedmagammal megalapítottam a szegedi alapszervezetünket, amelynek több mint 2 éven át voltam vezetője. Tavaly novemberben pedig a TizenX országos elnökségi tagjává váltam. Azért kezdtem el aktívan politizálni, mert láttam, ahogy pénzéhes, hazug  politikusok elveszik a jövőnket és mindezt gyűlöletkeltéssel leplezik. Tudtam, ha ez így megy tovább, barátaink, kortársaink, akár még mi magunk is külföldre kényszerülünk menekülni. Nem akartam tétlenül várni, hogy ez bekövetkezzen. Én nem akarok innen elmenni! Ha mi fiatalok nem küzdünk, az országunkért, a jövőnkért, akkor ki fog?

Személyes történetem is példa rá, hogy élhetsz az ország bármely pontján, a Nyírségtől Zaláig bárhol, akár egy vidéki kistelepülésen. Lehetsz akár konzervatív, akár liberális, ha téged is érdekel a jövőd és az ország jövője, akkor nálunk a helyed. Itt közösségre, barátokra, otthonra lelsz. 

[email protected]

Horváth Hanna

Horváth Hanna

elnökségi tag

Végtelenül fontos számomra, hogy a politika ne csak a politikusoké legyen, hanem egyaránt minden egyes emberé és ezen belül minden fiatalé.  A TizenX megadja a lehetőséget a fiataloknak is, hogy kiálljanak számukra fontos ügyek mellett, hogy építő jellegű beszélgetéseken és vitákon vegyenek részt, valamint hogy egy politikailag aktív közösség részei lehessenek. Emellett úgy gondolom, hogy a szervezet egy fontos politikai edukációs feladatot is ellát a fiatalok körében, akik így még otthonosabban navigálhatnak a hazai politikai események sokaságában.  

 

Én 2019 nyarán léptem be a TizenX-be, ahol rögtön a csapat tagjává válhattam, és azóta is együtt dolgozhatok kivételesen tehetséges fiatalokkal egy jobb és élhetőbb Magyarországért. Az elmúlt időszakban részt vettem több kampányban, illetve különböző számomra fontos ügyeknek szentelhettem az időmet. Egy évig Budapest belvárosi alapszervezetének voltam a vezetője, majd 2020 novemberétől a tagság bizalmából megválasztva elnökségi tagként folytatom a munkámat a szervezeten belül.  

 

Azért dolgozom, hogy Magyarország fiataljai, akár TizenX-esek, akár nem, lehetőséget kapjanak a politika megismerésére, véleményük megosztására, valamint hogy ezáltal folyamatosan tudják fejleszteni saját képességeiket, illetve dolgozni közösségük érdekeiért és céljaiért. Bátorítani szeretnék minden fiatalt, hogy legyen tudatos a politikával szemben, és hogy ne féljen felvállalni saját véleményét, legyen a téma bármennyire is nehéz, mivel mi vagyunk azok, akik formálni fogják a jövőt!

 

Blaskovics Ákos

Blaskovics Ákos

elnökségi tag

Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol az iskola gondolkodni tanítja és hagyja kibontakozni a diákot. Ahol az oktatás és a kutatás szabadságát meg se kérdőjelezik. Ahol egy átlagos fiatalnak nem kell szembesülnie különösebb lakhatási nehézségekkel. Ahol az ország bármely szegletéből érkezőnek van lehetősége arra, hogy megvalósítsa a céljait. Ahol a társadalmi periférián élőket a hatalom nem kirekeszti, hanem tesz értük. Ahol nemcsak az a magyar, aki a mindenkori kormány híve.

Hasonló szemléletre találtam a TizenX-ben és a Momentumban, ezért csatlakoztam 2018-ban. Amellett, hogy egy remek közösség részévé váltam, a hálózati igazgatóságban dolgozva sok, másutt is hasznosítható tapasztalatot szereztem. Elnökségi tagként azért szeretnék tenni, hogy a szervezet kiálljon a fenti és azokhoz hasonló problémák mellett, felhívja ezekre generációnk figyelmét, és rámutasson arra, hogy változást csak úgy tudunk elérni, ha teszünk is érte.

[email protected]

Portik Zalán

Portik Zalán

elnökségi tag

Azért kezdtem el politizálni, mert hiszek abban, hogy kemény munkával egy jobb és 21. századi Magyarországot tudunk létrehozni. A Momentumhoz 2017 őszén csatlakoztam. Egy olyan pártot és közösséget találtam meg a Momentumban, amiben hiszek és amiről tudom, hogy valóban egy jobb és 21. századi Magyarországot képes létrehozni.

Pesti Gergely

Pesti Gergely

hálózati igazgató

A TizenX-ről a 2018-as országgyűlési választások során hallottam először. Bár engem is sokkolt április 8-án az újabb fideszes kétharmad, sok társammal ellentétben én még halogattam a csatlakozást. Ezt végül szeptemberben tettem meg, miután egy ösztöndíjjal három hetet töltöttem Németországban egy tanulmányi úton. Ez az út akkora hatással volt rám, hogy végleg eldöntöttem: részt akarok venni abban, hogy Magyarország egy nyugati, európai, polgári állam legyen. Csatlakozásom óta hosszú időn keresztül vezettem az egyik budapesti alapszervezetünket, voltam Budapest és Pest megye koordinátorhelyettese, az önkormányzati kampány során aktívan részt vettem egy helyi kampány megszervezésében, jelenleg pedig a szervezet hálózatosodásért felelős igazgatója vagyok. Munkám során én felelek a szervezet bővítésért, új alapszervezetek alapításáért, valamint a tagi integrációs folyamatok fejlesztéséért és professzionalizálásáért. A csapatomban dolgozik öt régió koordinátora és alkoordinátora, továbbá a HR- és az aktivistalogisztikáért felelős stábunk. Amennyiben bármilyen kérdésetek van, az alábbi címen fordulhattok hozzám:

[email protected]

Tölgyesi Anna

Tölgyesi Anna

hálózati igazgatóhelyettes

Először 2019-ben az önkormányzati választási kampány alatt hallottam a TizenX-ről, majd a választások után úgy éreztem, nekem is csatlakoznom kell a tenni akarók körébe, és erre egy hozzám közelálló politikai nézetekkel rendelkező ifjúsági szervezet lenne a tökéletes platform.

Évekig foglalkoztam a politikán kívül diák-érdekképviselettel is, hiszen mint tanulni akaró diák úgy éreztem, tennem kell a jobb oktatási körülmények megteremtéséért. Fontos számomra hogy kiálljunk az nemek közötti egyenlőségért, ezért az ügyért szeretnék tenni a FeminX vezetőjeként.

Mióta tag vagyok, a hálózati igazgatóságban dolgozom. Egy évig voltam északnyugati koordinátor, 2020 novemberétől pedig a hálózati igazgatóhelyettes szerepét töltöm be. Standardizált szervezeti eljárásmódok kidolgozásában veszek részt. Ilyen például a beléptetési rendszer kidolgozása, az országos politikai akciók összehangolt megszervezése.

Szilágyi Johanna

Szilágyi Johanna

kommunikációs igazgató

A közélet már egész kicsi koromtól kezdve érdekelt, emlékszem mikor a tévé előtt ültem és néztem a vitákat. Már akkor tudtam, hogy ebbe az irányba szeretnék elindulni. Majd ahogy nőttem fel, elkezdett érdekelni a média. Tanultam Egerben, majd Debrecenben, elsőnek a mozgókép irányába mentem el, jelenleg pedig kommunikációt tanulok. Mióta ide járok, egyre többet tudtam foglalkozni a social media-val és a politikai kommunikációval. Itt lehetőségem van egyszerre foglalkozni mindkettővel. 

A TizenX-be 2020 januárjában jelentkeztem, hogy jobban részt vehessek a közéletben. Igazából féltem jelentkezni, sajnos a legtöbb embernek a politikusokról az öltöny és a kosztüm jut eszébe. Pedig nem ettől lesz valaki jó politikus, lehetsz punk vagy goth, de ameddig önzetlenül dolgozol, nem ez fog számítani. Fontosak számomra a nők jogai, az LMBTQ+ jogok. Sajnos a kormány sok gyűlöletet terjeszt, és nekünk tenni kell ez ellen! 

[email protected]

Natkay Botond

Natkay Botond

kommunikációs igazgatóhelyettes

Mindig is érdekelt a politika, már egész fiatalon foglalkoztattak közéleti kérdések. Ahogy az évek során egyre inkább épült ki az az elnyomó, szabadságjogokat csorbító rendszer, amit ma ismerünk, úgy éreztem, nekem is tennem kell valamit a jövőmért és a változásért. Ezért léptem be a TizenX-be, remélve, hogy itt egy tenni akaró, politikai vitákra és párbeszédre nyitott közösségre találok, egy olyan társaságra, ahol nem tabu a politika. 

Ennél azonban sokkal többet kaptam. Egy olyan közösséget találtam, ami befogadó, nyitott, akikkel egyaránt lehet tenni egy szebb jövőért, dolgozni egy élhető Magyarországért, de a közös bulikon és közösségépítő programokon keresztül igazi tagjává is lehet válni a közösségnek. Ebben az inspiráló közegben már sok helyen kipróbáltam magam, 2020 novemberétől külső kommunikációs igazgatóhelyettes vagyok.

Körmendi Zoltán

Körmendi Zoltán

Önkormányzati képviselő

A 2018-as választások után csatlakoztam
a TizenX-hez és a Momentumhoz. Egy elfogadó, szolidáris, nemzeti és európai identitáson alapuló ország építésében szeretnék részt venni, ahol a politika a közös ügyeink megvitatására és megoldására ad lehetőséget, nem az emberek közti feszültség szítására. Októberben képviselői mandátumot nyertem a Csongrád Megyei Önkormányzat képviselőtestületébe. Képviselőként három célt tűztem ki magam elé: felhívni a figyelmet a klímaváltozás hatásaira a megyében, ellenőrizni és átláthatóvá tenni a képviselőtestület és a képviselők munkáját, valamint folyamatos megyejárással eljutni minden megyei lakoshoz,
és elvinni a változást minden csongrádi településre.
Bereczki Dávid

Bereczki Dávid

Önkormányzati képviselő

1999-ben születtem Budapesten. Alap, illetve középfokú tanulmányaim azonban Kaposváron végeztem. A Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnáziumban érettségiztem 2019-ben, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának szociológia szakos hallgatója vagyok. 2018-tól a Momentum kaposvári alapszervezetének elnöke, a Momentum ifjúsági szervezetének a TizenX-nek az országos pártigazgatója, majd alelnöke voltam 2019 őszéig. A 2019-es önkormányzati választásokon szereztem képviselői mandátumot, azóta Kaposvár Marketing és Turisztika Bizottság elnöke, tanácsnoka vagyok.

Vagyonnyilatkozat

Ollero Marco

Ollero Marco

Önkormányzati képviselő, Pénzügyi igazgató

Törökbálinton egy olyan önkormányzatot szeretnék létrehozni, ami emberközpontú. Ami nem hajt végre túlárazott látványberuházásokat. Ami nem nyugszik, ameddig van olyan utca, árok, ami felújításra szorul. Egy olyan önkormányzatot, ami felelősséggel tartozik városa lakóinak.

Vagyonnyilatkozat