Vezetésünk

A TizenX központi működésében közel ötvenen vesznek részt napi szinten, önkéntes alapon, a szabadidejüket áldozva a közösségért. A központi munkában olyan új képességeket lehet elsajátítani, mint a projektmanagement és a rendezvényszervezés.

Kik vagyunk?

A csapatunk

A szervezet vezetését egy ötfős elnökség látja el, amelynek feje az elnök. Az elnökséget évente választja a TizenX közgyűlése.
A felsővezetés részét képzi a négy igazgató, akik a kommunikációért, a pénzügyekért, a nemzetközi kapocslatainkért és
a hálózatosodásért felelnek.

Béres Péter

Béres Péter

Elnök

Amióta az eszemet tudom, érdekelt a politika és a történelem.
Megtanultam, hogy minden generációnak megvan a maga egyszeri esélye,
hogy szabadabbá és élhetőbbé tegye a hazáját. A TizenX-ben ezt a tettvágyat látom. A TizenX egy közösség. Azért alapítottuk, hogy fiatalok szerte az országban küzdhessenek, tanulhassanak, dolgozhassanak, szerethessenek; itthon. Ez a mi lehetőségünk. Hálózatosodási igazgatóként, elnökségi tagként és most elnökként
is azért dolgozom, hogy ez az egyszeri esély kivezesse
az országot a múltból egy szabad, lehetőségekkel teli jövőbe.
[email protected]

Pelek Dávid

Pelek Dávid

Alelnök

Borsodból vezetett az utam a TizenX alelnöki pozíciójáig. Sajószentpéteri vagyok, Miskolcon jártam kéttannyelvű középsuliba, most pedig az ELTE-n tanulok szociológiát. A Momentumba 2017-ben léptem be, a TizenX-szel pedig ‘18 áprilisában kerültem először kapcsolatba, amikor megalapítottuk barátaimmal a miskolci alapszervezetet. Zászlómra a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséért való küzdelmet tűztem, illetve szeretném elérni azt, hogy végre a magyar oktatási rendszer is átlépjen a 21. századba. Ha éppen nem politizálok, akkor focival foglalkozom vagy macskás mémeket gyártok.

Bíró Barna

Bíró Barna

Elnökségi tag

A ’18-as országgyűlési választás óta vagyok TizenX-es, a kecskeméti alapszervezet alapítója és elnöke voltam. Azóta dolgoztam a nemzetközi stábban mint közép-európai régióért felelős koordinátor, 2019 novembere óta pedig elnökségi tag vagyok a szervezetben. Jelenleg közgazdásznak tanulok a Budapesti Corvinus Egyetemen, illetve az újpesti önkormányzatnál dolgozom. Szívügyemnek tekintem a határon túli magyarság helyzetének javítását és a klímavédelmet. Ezek mellett Bács-Kiskun megye a szívem csücske, a Cifrapalotától kezdve az alföldi borokon át a kalocsai fűszerpaprikáig imádok mindent.

[email protected] 

Gergely Bálint

Gergely Bálint

Elnökségi tag

Azok közé tartozom, akik 2010-ben üdvözölték a Fideszt, majd 2018-ban repülőjegyeket néztek egy narancsszínű országot vetítő projektor fényében.Az Orbán- érában szocializálódtam, utas voltam a lejtőn, amire sok minden mellett az ifjúságot és az oktatásunkat kormányozta a NER, de végül úgy döntöttem, hogy nem adom fel. Továbbra is dolgozom TizenX-es társaimmal, hogy az első szabad magyar generációk is hallathassák a hangjukat, a Nyírségtől Zaláig, Budapesttől Brüsszelig. A fiataloknak joguk van a XXI. századi oktatáshoz, igazságos lakhatáshoz és egy modern, élhető országhoz, ahova visszatérünk, ahelyett, hogy elhagynánk.  [email protected]

Portik Zalán

Portik Zalán

Elnökségi tag

Azért kezdtem el politizálni, mert hiszek abban, hogy kemény munkával egy jobb és 21. századi Magyarországot tudunk létrehozni. A Momentumhoz 2017 őszén csatlakoztam. Egy olyan pártot és közösséget találtam meg a Momentumban, amiben hiszek és amiről tudom, hogy valóban egy jobb és 21. századi Magyarországot képes létrehozni.

Kovács Gerzson

Kovács Gerzson

Kommunikációs igazgató

A 2018-as országgyűlési választás után kezdtem el igazán érdeklődni a politika iránt, akkor hallottam először a Momentumról, majd néhány hónappal később a TizenX-ről.

Végül a 2019-es EP-választás után csatlakoztam, és már azon a nyáron HR-vezetőként kezdtem tevékenykedni a Hálóban. December óta a szervezet kommunikációs igazgatójaként dolgozom  cringe mémeken egy szabadabb és boldogabb jövőért. Gigantikus, 7 stábból álló csapatom kezeli a TizenX Instáját és Facebook-oldalát, de hozzám tartozik a fotós team, és a szervezet rendezvényeit is mi szervezzük. Kinevezésem óta nagyon sok új projektet indítottam el; podcastsorozatunk van Spotifyon, új logónk és frissített arculatunk lesz hamarosan, de ide tartozik az is, ahol ez a bemutatkozás megjelenik.

Csatlakozásom óta rengeteg mindent kaptam a TizenX-től: Tapasztalatot, szeretetet, de legfőképp a közösséget, amiért érdemes nap mint nap felkelni és dolgozni. Ha bármilyen kérdésetek van, keressetek nyugodtan:

[email protected]

Gádor Barnabás

Gádor Barnabás

Hálózatosodási igazgató

Először a 2018-as országgyűlési választási kampányban hallottam a TizenX-ről, miután Donáth Annával volt lehetőségem beszélgetni egy, a Római-part jövőjét érintő vita után. Hazamentem és megnyitottam a jelentkezési űrlapot, de úgy döntöttem, hogy ez nem az én dolgom. Az április 8-ai eredmények, a narancssárgába borult térkép látványa után mégis csatlakoztam a közösséghez, mert úgy éreztem, tennem kell a jövőmért és az országomért. Azóta a Budapesti alapszervezet alelnökeként, majd elnökeként, később a régió koordinátoraként, 2019 elejétől pedig hálózatosodási igazgatóként segítem a szervezet munkáját. Munkám során kilenc új alapszervezetünk alakult meg, nőtt a taglétszám, a működés pedig professzionalizálódott: a belső folyamatok pontosabban és gyorsabban zajlanak, mint egy éve. Kilenc lelkes koordinátorral dolgozom, akik az öt régióért felelnek, és a csapatomban van a kiváló HR stáb is.
Amennyiben bármilyen kérdésben rendelkezésre tudok állni, ezen a címen elérhető vagyok:

[email protected]

Körmendi Zoltán

Körmendi Zoltán

Önkormányzati képviselő

A 2018-as választások után csatlakoztam
a TizenX-hez és a Momentumhoz. Egy elfogadó, szolidáris, nemzeti és európai identitáson alapuló ország építésében szeretnék részt venni, ahol a politika a közös ügyeink megvitatására és megoldására ad lehetőséget, nem az emberek közti feszültség szítására. Októberben képviselői mandátumot nyertem a Csongrád Megyei Önkormányzat képviselőtestületébe. Képviselőként három célt tűztem ki magam elé: felhívni a figyelmet a klímaváltozás hatásaira a megyében, ellenőrizni és átláthatóvá tenni a képviselőtestület és a képviselők munkáját, valamint folyamatos megyejárással eljutni minden megyei lakoshoz,
és elvinni a változást minden csongrádi településre.
Bereczki Dávid

Bereczki Dávid

Önkormányzati képviselő

1999-ben születtem Budapesten. Alap, illetve középfokú tanulmányaim azonban Kaposváron végeztem. A Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnáziumban érettségiztem 2019-ben, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának szociológia szakos hallgatója vagyok. 2018-tól a Momentum kaposvári alapszervezetének elnöke, a Momentum ifjúsági szervezetének a TizenX-nek az országos pártigazgatója, majd alelnöke voltam 2019 őszéig. A 2019-es önkormányzati választásokon szereztem képviselői mandátumot, azóta Kaposvár Marketing és Turisztika Bizottság elnöke, tanácsnoka vagyok.

Vagyonnyilatkozat

Ollero Marco

Ollero Marco

Önkormányzati képviselő, Pénzügyi igazgató

Törökbálinton egy olyan önkormányzatot szeretnék létrehozni, ami emberközpontú. Ami nem hajt végre túlárazott látványberuházásokat. Ami nem nyugszik, ameddig van olyan utca, árok, ami felújításra szorul. Egy olyan önkormányzatot, ami felelősséggel tartozik városa lakóinak.

Vagyonnyilatkozat