Akcióban a TizenX

A TizenX nem hagyja annyiban, ha valami felháborító történik. Az ország legkülönbözőbb pontjain jelentünk meg az elmúlt időszakban. Tüntettünk Budapesten, akcióztunk, tiltakoztunk. A TizenX a cselekvő generációt képviseli, mi nemcsak beszélünk a problémákról, hanem teszünk is a megoldásukért!

Kiálltunk egyetemeink függetlensége mellett

Amikor a Fidesz kormány az elkezdte vegzálni és az alapítványi működést rájuk erőltetni, országszerte kiálltunk neves egyetemeink függetlensége mellett.

#egyekvagyunk

Két hetes online kampány keretein belül foglalkoztunk a romák és hátrányos helyzetű honfitársaink helyzetével, életkörülményeivel. Megemlékeztünk Tatárszentmiklóson a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat áldozatairól, szerveztünk live-ot Lőcsei Lajossal, a Momentum roma ügyekért felelős politikusával és a kampányt lezáró Roma napon rengeteg Momentumos politikus a #egyekvagyunk hashtaggel fejezte ki azt, hogy származásától függetlenül minden embert megillet az emberi méltóság.

Kiálltunk a Klubrádió mellett

A Klubrádió frekvenciájának elvétele után sírköveket helyeztünk el a Fidesz irodákhoz.

Átadtuk Mészáros Lőrinc illegális útját

Átadtuk Mészáros Lőrinc gyermekei által illegálisan épített és a környezetet romboló utat. Ezzel szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy az út több magáningatlant is érint, egy szakasza pedig magánterületen húzódik.

Kíjavítottunk egy homofób graffitit

Óbudán találtunk egy homofób, “mocskos buzik” grafitit, ezt természetesen nem hagyhattuk szó nélkül, ki is javítottuk a feliratot a #csaladazcsalad kampány logójával

#nohate

Karácsony alkalmából szervezett #nohate akciósorozatunk keretében kedves üzeneteket ragasztgattunk ki országszerte és kis ajándékokat helyeztünk el a karácsonyfák köré.

Elértük, hogy 18 alatt is szavazhassunk az előválasztáson

A 2020. decemberében indított online aláírásgyűjtésünkkel azt szerettük volna elérni, hogy azok is szavazhassanak az előválasztáson, akik 2022. áprilisáig betöltik a 18-at, tehát a rendes választáson már szavazhatnak. Ezt sikerült is elérnünk, az ellenzéki pártvezetők elfogadták a javaslatunkat, így a 2021-es előválasztáson már azok is szavazhattak, akik akkor még nem, de a 2022 áprilisa előtt betöltik a 18. életévüket.

9 órás iskolakezdést

Az első országos kampányunk során a reggel 9 órás iskolakezdéséért gyűjtöttünk aláírásokat, mivel több tanulmány szerint is pozitív hatással van a diákok teljesítményére, ha később kezdhetnek, illetve járványügyi szempontból is előnyös lenne, ha eltolódva utaznának a diákok és a munkába járók. Emellett kampányoltunk az óraszámcsökkentés mellett is, hogy ne érjen véget később az iskola, ezzel a délutáni szabadidőből elvéve.

Yachtparkolót festettünk a Külügyminisztérium elé

Yachtparkolót festettünk fel Szijjártó Péter, hogy mindig találjon magának parkolóhelyet a miniszter úr, amikor a Lady Mrd jachttal kíván munkába menni. Emiatt bírósági eljárás indult tagjaink ellen.

A bíróság szerint nem lehet kizárni, hogy veszélyesek a társadalomra a Szijjártó jachtozásán gúnyolódó tinik”

444

Kiálltunk az Index mellett!

Amikor az ország legolvasottabb, független lapját is el készült foglalni a Fidesz, szolidaritásból felfújtuk az Index szerkesztőségének kétségbeesett üzenetét, azaz, hogy nincs_másik.

Erdoğan háborús bűnös!

Tiltakoztunk Erdoğan budapesti látogatása ellen. Felháborítónak tartjuk, hogy a sok száz civil és gyermek haláláért felelős diktátort Orbán Viktor Budapesten fogadja.

Lemondásra szólítjuk fel Heilmann Józsefnét!

Elképesztőnek tartjuk, amit a szekszárdi gimnázium igazgatója tett, véleményünket az iskola bejárata előtt bárki elolvashatta.

Üzenünk Orbán Viktornak!

2019. március 14-én a Nemzeti Múzeum elé szervezett akciónkkal a valós problémák elhallgatására hívtuk fel a figyelmet.

Az egyik legérdekesebb ifjúsági szervezet a Momentumé, ami meglepő, hisz vezetői lazán beférnének a többi párt 35 évnél meghúzott ifjúsági határvonala alá. Mégis létrehoztak egy »kistestvért«. A TizenX-be 14 és 24 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, a januárban alakult szervezetnek a kezdeti időkben húsz tagja volt, a választások előtt ez a létszám már elérte az ötvenet. Aztán április 8-a után viszont érzésük szerint elindult egy »roham«.”

HVG

Mossa ki a száját!

Megleptük Bayer Zsoltot budapesti fórumán, hogy felhívjuk figyelmét a tisztelettudó beszéd fontosságára. Az esténk egy sztárvendég meglepetésshow-jával zárult.

Szemétszedő akció

Fontos számunkra a fenntarthatóság és a környezetvédelem, ezért tartottunk szemétszedő akciókat Szombathelytől Miskolcig, ültettünk fát Nyíregyházán, és festettünk padot Kőbányán.